Gebruik je zelfgemaakte rode kool zuurkool of gebruik gekochte zuurkool.
Zet een ruime koekenpan met 25 gram roomboter op middelhoog vuur en laat de boter smelten.
Snipper de ui en de knoflook en voeg samen met de kruiden toe. Laat een paar minuten fruiten.
Voeg de rode kool zuurkool (met het zuurkoolvocht) samen met de witte wijn toe aan de koekenpan.
Laat de rode kool zuurkool 15 minuten stoven op laag vuur terwijl je regelmatig roert. Zorg dat het vocht niet helemaal verdampt en voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
Schil de aardappels en de pastinaak en snijd in grove kleine stukken. Doe samen met een snuf zout in een ruime pan en zorg dat de aardappels en de pastinaak net onder staan.
Zet de aardappels en de pastinaak op middelhoog vuur en laat 20 minuten zachtjes koken.
Maak daarna van de aardappels, de pastinaak, de melk en de overgebleven roomboter met de pureestamper een puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de noten samen met de peterselie grof in de keukenmachine.
Meng de gehakte noten en peterselie met de geraspte belegen kaas.
Pak een ruime ovenschaal en bedek de bodem met de rode kool zuurkool.
Verdeel daaroverheen de pastinaak puree.
Bestrooi de bovenkant van de ovenschotel met het noten kaas mengsel.
Bak de ovenschotel met zuurkool van rode kool en pastinaak in de oven gedurende 25 minuten, tot je een mooi krokant goudbruin korstje hebt. Serveer direct.