Pak een ruime soeppan en zet deze met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflook en voeg deze samen met het paprikapoeder, het karwijzaad en de chilivlokken toe aan de pan.
Fruit de ui, knoflook en kruiden een paar minuten aan.
Was ondertussen de bleekselderij, snijd in halve maantjes en voeg ook toe.
Was vervolgens de wortels, snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en voeg ook toe. Roer regelmatig alles door.
Schil de wortelpeterselie en de aardappels en snijd deze ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg deze ook toe.
Was de tomaten, snijd deze in kleine stukjes en voeg ook toe.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat de goulashsoep zonder vlees 15 munten zachtjes koken tot alle groenten net gaar zijn.
Giet de linzen af en voeg ook toe.
Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout of peper.
Serveer de goulashsoep zonder vlees. Na een dag is hij zelfs nog lekkerder.