Ga terug
–+ servings
Hongaarse goulashsoep zonder vlees maar met linzen. Een heerlijke en gezonde vegetarische maaltijd soep boordevol groenten.

Hongaarse goulashsoep zonder vlees

Anna Kaptein
Deze super smaakvolle goulashsoep zonder vlees is gemaakt naar Hongaars recept. Een vegetarische goulashsoep met wortel, peterseliewortel, tomaat, aardappel, bleekselderij en linzen. Een gezond en lekker soep recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 44 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks wortels
  • 2 stuks wortelpeterselie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 stuks roma tomaten
  • 2 stuks rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks grote aardappels
  • 250 gram linzen uit pot (uitlekgewicht)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Pak een ruime soeppan en zet deze met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook en voeg deze samen met het paprikapoeder, het karwijzaad en de chilivlokken toe aan de pan.
  • Fruit de ui, knoflook en kruiden een paar minuten aan.
  • Was ondertussen de bleekselderij, snijd in halve maantjes en voeg ook toe.
  • Was vervolgens de wortels, snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en voeg ook toe. Roer regelmatig alles door.
  • Schil de wortelpeterselie en de aardappels en snijd deze ook in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg deze ook toe.
  • Was de tomaten, snijd deze in kleine stukjes en voeg ook toe.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat de goulashsoep zonder vlees 15 munten zachtjes koken tot alle groenten net gaar zijn.
  • Giet de linzen af en voeg ook toe.
  • Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout of peper.
  • Serveer de goulashsoep zonder vlees. Na een dag is hij zelfs nog lekkerder.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!