Ga terug
–+ servings
Daslook boter zelf maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte daslook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte kruidenboters.

Daslook boter maken

Anna Kaptein
Daslook boter zelf maken is super makkelijk en snel gedaan. Zelfgemaakte daslook boter is ook vele malen lekkerder dan gekochte kruidenboters.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 rol daslook boter

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram verse daslook
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Hak de daslook met een koksmes fijn. Dit hoeft niet super fijn, want het is wel lekker de stukjes daslook herkenbaar terug te vinden.
  • Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
  • Voeg vervolgens de daslook toe en meng goed door elkaar.
  • Pers de knoflook met een knoflookpers uit en voeg toe.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout.
  • Pak een stuk plastic folie. Schep hier de daslook boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
  • Zorg dat de daslook boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de daslook boter rol met een super scherp mes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!