Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de daslook boter volgens het recept in bovenstaande omschrijving.
Scheur 4 stukken aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter af. Leg twee velletje aluminiumfolie op elkaar, zodat je 2 pakketjes kunt maken.
Schil de asperges twee keer, zodat je straks geen draderige asperges zult eten.
Verdeel de asperges over de twee pakketjes aluminiumfolie.
Verdeel de boter in kleine klontjes over de asperges. Breng op smaak met zout en peper.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes 45 minuten in de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de asperges gaar zijn.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten halfzacht. Laat afkoelen, schil ze en snijd in grove stukken.
Snijd de daslook boter in plakken en haal de asperges uit de oven.
Serveerde vegetarische witte asperges met de daslook boter en het ei.