Zelfgemaakte miso boter, een kruidenboter met echte umamismaak. Gemaakt van miso, gefermenteerde zwarte bonenpasta. Een makkelijk, snel en smaakvol recept.
1mespuntchilivlokkenals je niet van een beetje pittig houdt kan je het achterwege laten
Instructies
Laat de roomboter op kamer temperatuur komen.
Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
Voeg de miso toe en mix met de mixer goed door de boter.
Breng de boter nog extra op smaak met een drupje sesamolie en de chilivlokken (optioneel) en mix deze vervolgens ook goed door.
Pak een stuk plastic folie. Schep hier de miso boter op en modelleer de boter tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
Zorg dat de miso boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de miso boter rol met een super scherp mes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!