Ga terug
–+ servings
Zelfgemaakte miso boter. een makkelijk en snel recept om zelf miso boter te maken. Een smaakvol recept om als basis te dienen voor verschillende hartige gerechten.

Miso boter

Anna Kaptein
Zelfgemaakte miso boter, een kruidenboter met echte umamismaak. Gemaakt van miso, gefermenteerde zwarte bonenpasta. Een makkelijk, snel en smaakvol recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 rol miso boter

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel zwarte miso pasta
  • 1 druppel sesamolie
  • 1 mespunt chilivlokken als je niet van een beetje pittig houdt kan je het achterwege laten

Instructies
 

  • Laat de roomboter op kamer temperatuur komen.
  • Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.
  • Voeg de miso toe en mix met de mixer goed door de boter.
  • Breng de boter nog extra op smaak met een drupje sesamolie en de chilivlokken (optioneel) en mix deze vervolgens ook goed door.
  • Pak een stuk plastic folie. Schep hier de miso boter op en modelleer de boter tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.
  • Zorg dat de miso boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de miso boter rol met een super scherp mes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!