Ga terug
+ servings
Recept voor sous vide prei. Een heerlijke manier van prei bereiden in de sous vide.

Sous vide prei

Anna Kaptein
Boterzachte prei die in de sous vide is gegaard. De ultieme manier van prei bereiden. Serveer de sous vide prei met miso boter en je hebt een smaakvol vegetarisch prei recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks grote en dikke preien
  • 35 gram miso boter zie link naar recept in tekst
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 85 graden en laat het water opwarmen.
  • Was de preien in hun geheel en droog ze goed af. Snijd de preien elk in 3 gelijke stukken.
  • Verdeel de prei stukken in één vacuüm- of hersluitbare diepvries zak. Probeer de prei in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
  • Verdeel als laatste ook de miso boter in klontjes over de zak.
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 45 minuten.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Haal na 45 minuten de prei voorzichtig uit de zakken en vang de gesmolten miso boter in een kommetje op.
  • Serveer de sous vide prei direct. Bestrooi met de sesamzaadjes en besprenkel royaal met de gesmolten miso boter.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!