Ga terug
+ servings
Recept voor het maken van hartige granola met havermout, verschillende zaden en noten en zachte geitenkaas.

Hartige granola met geitenkaas

Anna Kaptein
Een hartige granola met geitenkaas gemaakt van havermout, pijnboompitten, sesamzaad, amandelen, walnoten en zachte geitenkaas. Heerlijk als crunchy toevoeging aan verschillende hartige gerechten of soep.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 bakblik vol

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels amandelen
  • 10 stuks halve walnoten
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1/2 theelepel chilivlokken als je pittig houdt
  • 1 theelepel sojasaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  • Mix alle ingrediënten kort. Doe dit echt heel kort zodat het niet te fijn wordt en je nog stukjes tegenkomt.
  • Verdeel de ingrediënten over ene met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de hartige granola met geitenkaas 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Serveer de hartige granola direct of laat helemaal afkoelen. Daarna kan je het een paar dagen in de koelkast bewaren in een lucht dichte pot.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!