Ga terug
+ servings
Witte asperges in folie met ansjovis croutons. Een heerlijke en verrassende manier om je witte asperges oftewel het 'witte goud' te eten. Door de asperges samen met de boter te stoven in de folie worden ze heerlijk sappig en ma.s Een heerlijke combinatie met de knapperige en pittige ansjovis croutons. Een heerlijk bijgerecht of hoofdgerecht

Witte asperges uit de oven

Anna Kaptein
Dit recept van witte asperges uit de oven is een heerlijke en makkelijke manier van het garen van de witte asperges. Door de witte asperges en papillotte in aluminiumfolie te garen, behouden ze alle smaak. Lekker in combinatie met de krokante ansjovis croutons.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram witte asperges
  • 40 gram roomboter
  • zout en peper
  • 1 stuk oude boterham
  • 25 ml olijfolie
  • geraspte schil van ¾ citroen
  • 3 stuks ansjovisfiletjes
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • aluminiumfolie

Instructies
 

  • Scheur 8 stukken aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter af. Leg twee velletje aluminiumfolie op elkaar, zodat je 4 pakketjes kunt maken.
  • Schil de asperges twee keer, zodat je straks geen draderige asperges zult eten.
  • Leg op ieder set aluminiumfolie 4 asperges of 2 dikke asperges in de lengte gehalveerd.
  • Verdeel de boter in kleine klontjes over de asperges. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de asperges gaar zijn.
  • Maak ondertussen de croutons. Snijd hiervoor de boterham in kleine blokjes, van 5 bij 5 millimeter.
  • Pureer met een staafmixer de olie, ansjovis en citroenschil.
  • Verwarm deze ansjovisolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg wanneer de olie begint te borrelen, de boterhamblokjes toe.
  • Roer de croutons af en toe voorzichtig om (je wilt geen broodpapje krijgen) en laat ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig bakken.
  • Haal de asperges uit de oven. Maak de pakketjes aan tafel open. Serveer de witte asperges met de ansjovis croutons en bestrooi met de peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!