Ga terug
–+ servings
Schorseneren soep met aardappel, tuinkers en zonnebloempitten. Een heerlijke zachte vegetarische soep.

Soep van schorseneren

Anna Kaptein
Een fluweelzachte roomwitte vegetarische soep van schorseneren. Ook wel winter asperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Met topping van zonnebloempitten en tuinkers.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram schorseneren
  • 2 stuks wat grotere aardappels
  • 1 stuk grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml haverroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 10 gram tuinkers is een half bakje

Instructies
 

  • Maak de schorseneren schoon zoals beschreven in de tekst hierboven en snijd in kleine stukjes.
  • Schil de aardappels en snijd ook in kleine stukjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook samen met de chilivlokken een paar minuten aan.
  • Voeg de schorseneren en de aardappel toe en bak 1 minuutje mee.
  • Voeg ook de mosterd toe.
  • Doe de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  • Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Pureer de soep van schorseneren met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de room toe en roer goed door.
  • Breng zo nodig nog extra op smaak.
  • Serveer de soep van schorseneren met de zonnebloempitten en tuinkers.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!