Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een wok met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflooktenen.
Fruit de ui en de knoflook samen met de sambal en de kruiden een paar minuten aan in de wok.
Snijd ondertussen de witte kool met een mandoline of met een heel scherp mes zo fijn mogelijk.
Was of schil de wortels en snijd ze in blokjes of dunne plakjes.
Voeg de witte kool en de wortel toe aan de wok en bak kort mee.
Voeg de ketjap en sojasaus toe en laat de groenten 10 tot 15 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig en proef tot de witte kool en wortel gaar is.
Voeg de gekookte rijst toe aan de gebakken witte kool en wortel en meng goed door.
Breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.
Serveer de nasi met witte kool en wortel met pindasaus, gebakken uitjes en cassave kroepoek.