Maak eerst de dressing door de yoghurt, mayonaise, sojasaus, tabasco en mierikswortel crème te mengen.
Snipper vervolgens de sjalot heel fijn en voeg ook toe.
Voeg ook de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.
Snijd de bietjes in kleine blokjes van max 1 x 1 cm.
Meng de dressing door de gesneden bieten blokjes heen.
Zet een kleine pan met water en een scheutje azijn op het vuur en zorg dat het net niet gaat koken.
Zet een soeplepel rechtop in de maatbeker en breek in de soeplepel heel voorzichtig een ei open.
Laat de soeplepel met het ei heel voorzichtig in het water zakken. Zorg nog steeds dat het water net niet kookt.
Pocheer het ei gedurende 3 minuten.
Schep na 3 minuten voorzichtig met een schuimspaan het gepocheerde ei uit het water en leg op een bord met keukenpapier.
Herhaal dit met alle eieren.
Pak 4 mooie borden en leg hier de garneerring op. Schep 1/4 van het bietenmengsel in de garneerring en duw voorzicht met de bolle kant van de lepel aan.
Leg voorzichtig het gepocheerde ei op de bietentartaar en verwijder de garneerring. Herhaal dit op de 3 andere borden.
Bestrooi de gepocheere eieren met een snufje zout, een beetje peper en wat tuinkers.
Strooi de pijnboompitten om de bietentartaar heen, evenals nog een beetje tuinkers.
Serveer de tartaar van rode biet met het gepocheerde ei.