Ga terug
–+ servings
In de oven geroosterde wortelpeterselie met burrata. Een heerlijk en smaakvol vegetarisch bijgerecht.

Wortelpeterselie uit de oven

Anna Kaptein
Heerlijke geroosterde en zoetige wortelpeterselie uit de oven met tijm en burrata. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram wortelpeterselie
  • 1 bol burrata
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 2 takjes verse tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de wortelpeterselie's en snijd ze in dunne langwerpige repen.
  • Pak een ruime ovenschaal en verdeel de repen wortepeterselie hierin. Smeer ze in met een olijfolie dispenser of doe dit met je handen. Bestrooi met de chilivlokken, verse tijm en zout.
  • Rooster de wortel peterselie 30 minuten in oven. Schep halverwege een keer om.
  • Serveer de wortelpeterselie uit de oven op een schaal en serveer met de opengescheurde burrata. Besprenkel nog met een beetje olijfolie en een bestrooi met een klein snufje zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!