Ga terug
+ servings

Krokante gepaneerde broccoli

Anna Kaptein
Deze krokante gepaneerde broccoli uit de oven is heerlijk smaakvol en crunchy. Een heerlijk en verrassend vegetarisch broccoli recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli liefst een grote
  • 3 stuks eieren
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 teentje knoflook uitgeperst met knoflookpers
  • 50 gram belegen geraspte kaas
  • 100 gram panko
  • 100 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de broccoli en snijd in roosjes.
  • Zet 3 platte bakjes klaar waarbij je in één bakje het bloem doet en in het tweede bakje de panko.
  • Voor het derde bakje kluts je de eieren goed door elkaar, voeg je de geraspte kaas toe, pers je het teentje knoflook uit en voeg je de chilisaus en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Haal eerst een roosje broccoli door de bloem, haal daarna royaal door het ei en kaas mengsel en haal als laatste door de panko. Zorg dat alle lagen goed dekken. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Herhaal dit tot alle roosjes broccoli gepaneerd zijn.
  • Rooster de krokante gepaneerde broccoli roosjes in gedurende 20 minuten in de oven.
  • Serveer met een frisse saus, zoals bijvoorbeeld een yoghurt ranch dressing.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!