Geplette aardappeltjes uit de oven
Anna Kaptein
Wat mij betreft een van de lekkerste aardappel garnituren, deze geplette aardappeltjes uit de oven met verse kruiden. Super krokant en smaakvol.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 1,5 kilo krieltjes
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 gram verse Italiaanse kruiden zoals salie, rozemarijn, en oregano
- 1 mespunt chilivlokken
Boen de krieltjes goed schoon met een groente borstel en kook ze daarna 10 minuten met een snufje zout.
Giet de aardappeltjes af en laat ze een beetje uitwasemen.
Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Plet de aardappeltjes allemaal met een grote vork.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een steelpan tot deze net gesmolten is en meng deze met de olijfolie.
Hak de verse kruiden grof en meng de kruiden en de chilivlokken met de boter en olijfolie.
Smeer elk aardappeltje met een bakkwastje royaal in met het boter en kruiden mengsel.
Bestrooi daarna de aardappeltjes nog met zeezout.
Rooster de geplette aardappeltjes gedurende 25 minuten in de oven of totdat ze mooi krokant en bruin zijn. Controleer regelmatig.
Serveer de geplette aardappeltjes uit de oven