Ga terug
+ servings
Kleurrijke flammkuchen met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas crème. Een heerlijk vegetarisch flammkuchen recept.

Flammkuchen met groene asperges

Anna Kaptein
Kleurrijke vegetarische flammkuchen met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas crème. Een heerlijk vegetarisch flammkuchen recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram groene asperges
  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 1 stuk kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 10 stuks cherry tomaatjes
  • 1 stukl biologische citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de groene asperges, maak ze goed droog en schil, zo nodig, de onderkanten een beetje. Is vooral nodig als ze wat ouder en taaier zijn.
  • Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en verdeel het rasp over de groene asperges.
  • Besprenkel de groene asperges royaal met olijfolie en bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
  • Rooster de groene asperges 15 minuten in de oven. Laat daarna iets afkoelen. Laat de oven wel aan staan.
  • Maak ondertussen de geitenkaas crème door de creme fracihe samen met de chilivlokken en de geitenkaas in de keukenmachine te doen.
  • Pers het teentje knoflook met de knolookpers uit en voeg ook toe.
  • Mix het geheel in de keukenmachine tot je een gladde geitenkaas crème hebt.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Leg een nieuw vel bakpapier op je bakplaat. Rol hier het flammkuchen deeg op uit.
  • Besmeer het flammkuchen deeg met de geitenkaas crème.
  • Verdeel daar overheen de uien ringen en daarna de groene asperges.
  • Verdeel als laatste de plakjes cherry tomaat over de flammkuchen en rooster de flammkuchen met groene asperges in 15 minuten in de oven tot de korst bruin en knapperig is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!