Was de aubergines.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm.
Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi alle plakken royaal met zout. Laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken totdat er flink wat vocht uit de aubergine plakken komt. Dit is het bittere vocht. Verwijder het vocht met een keukenpapiertje.
Verwarm de oven voor op 200 graden en de grillstand.
Zet drie bakjes klaar waar de aubergine plakken in passen. Doe in het eerste bakje het bloem met de oregano en een flinke snuf zout en in het tweede bakje de twee eieren. Kluts deze goed door met een vork. Doe in het derde bakje het paneermeel.
Paneer vervolgens alle aubergine plakken aan beide zijden met als eerste het bloem, daarna het ei mengsel en als laatste het paneermeel.
Zet een grote koekenpan met royaal zonnebloemolie op middelhoog vuur. Laat goed heet worden.
Bak vervolgens de aubergine plakken beide kanten 3 minuten totdat je aan beide kanten een goudbruin korstje hebt.
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp.
Leg alle gebakken aubergines naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg op alle aubergine plakken een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Grill de aubergine plakken nog 10 minuten in de oven.
Serveer de aubergine Milanese met de verse basilicum.