Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een grote pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het water van en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd vervolgens de Chinese kool in kwarten en verwijder de harde kern onderin. Snijd de Chinese kool vervolgens in reepjes met de mandoline of met een scherp mes.
Snipper de ui. Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe als de olie heet is en fruit de ui aan. Voeg de kerrie en de chilivlokken toe aan de ui en bak mee. Pers de knoflooktenen en voeg ook toe.
Voeg als laatste de gesneden Chinese kool toe en bak deze ook 4 minuten mee terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met zout en peper. Zet daarna het vuur uit.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze met de pureestamper tot een puree. Voeg de melk, de roomboter en de nootmuskaat toe en roer goed door tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
Pak één hele grote ovenschaal (de grootste die je hebt) of twee kleinere ovenschalen. Verdeel de Chinese kool over de bodem van de ovenschaal of ovenschalen. Verdeel daaroverheen 1/3 van de kaas. Verdeel daaroverheen de aardappelpuree. Strijk het aardappelpuree als bovenste laag goed glad en verdeel de rest van de kaas en het paneermeel eroverheen.
Was de tomaten, snijd de tomaten in plakjes en verdeel de plakjes over de bovenkant van de Chinese kool ovenschotel.
Bak de ovenschotel met Chinese kool af in ongeveer 25 minuten totdat hij een mooi goudbruin korstje heeft.