Ga terug
–+ servings
Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Groene asperges bakken

Anna Kaptein
Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram groene asperges
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamzaad

Instructies
 

  • Schil de onderkanten van de groene asperges licht met een dunschiller en snijd het kontje eraf.
  • Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur op.
  • Verwijder de schil van de knoflook, snijd in plakjes en voeg toe aan de gesmolten roomboter.
  • Voeg daarna ook de groene asperges toe aan de koekenpan en verspreid ze gelijkmatig.
  • Bak ze gedurende 7-10 minuten, totdat ze heldergroen zijn en iets gekarameliseerd.
  • Draai de asperges regelmatig om zodat ze gelijkmatig bakken. Dit helpt om een gelijkmatige textuur en kleur te krijgen.
  • Breng de gebakken asperges op smaak met zout en peper.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Serveer de gebakken groene asperges met de geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!