Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene asperges bakken
Anna Kaptein
Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
8
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
600
gram
groene asperges
50
gram
roomboter
1
eetlepel
olijfolie
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
sesamzaad
Instructies
Schil de onderkanten van de groene asperges licht met een
dunschiller
en snijd het kontje eraf.
Zet een ruime
koekenpan
met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur op.
Verwijder de schil van de knoflook, snijd in plakjes en voeg toe aan de gesmolten roomboter.
Voeg daarna ook de groene asperges toe aan de koekenpan en verspreid ze gelijkmatig.
Bak ze gedurende 7-10 minuten, totdat ze heldergroen zijn en iets gekarameliseerd.
Draai de asperges regelmatig om zodat ze gelijkmatig bakken. Dit helpt om een gelijkmatige textuur en kleur te krijgen.
Breng de gebakken asperges op smaak met zout en peper.
Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan.
Serveer de gebakken groene asperges met de geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!