Hang een grote pan aan de driepoot boven het vuur of plaats een grote soeppan op het rooster boven het open vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie.
Schil de ui en de knoflook, snipper deze en voeg de ui en knoflook toe. Fruit een paar minuten aan samen met het karwijzaad, de chilivlokken en het paprikapoeder.
Was de wortelen, de aubergine, de tomaten en de bleekselderij en snijd in kleine blokjes en halve maantjes. Schil de aardappels en snijd ook in blokjes.
Voeg de wortelen, bleekselderij, de aubergine, de tomaten en aardappel toe en bak ze enkele minuten tot ze iets zachter worden.
Roer alles goed door elkaar en blijf dit regelmatig doen.
Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
Zodra de soep kookt, verplaats je de pan naar een minder hete zone op het vuur, of hang je de soep pan wat hoger waar het sudderend kan blijven staan of hangen.
Laat de soep ongeveer 20-30 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn. Voeg als de groenten bijna gaar zijn de linzen ook toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveer de soep warm en geniet ervan met stukjes vers brood of geroosterd knapperig brood.