Ga terug
–+ servings
Soep maken op open vuur is een fantastische manier om van de buitenlucht te genieten en tegelijkertijd maaltijden te bereiden op een echt vuur.

Soep maken op open vuur

Anna Kaptein
Soep maken op open vuur is een fantastische manier om van de buitenlucht te genieten en tegelijkertijd maaltijden te bereiden op een echt vuur.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks wortels
  • 3 stuks tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuk aubergine
  • 3 stuks aardappels
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 stuk grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theeleel karwijzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 250 gram linzen uitlekgewicht
  • olijfolie

Instructies
 

  • Hang een grote pan aan de driepoot boven het vuur of plaats een grote soeppan op het rooster boven het open vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie.
  • Schil de ui en de knoflook, snipper deze en voeg de ui en knoflook toe. Fruit een paar minuten aan samen met het karwijzaad, de chilivlokken en het paprikapoeder.
  • Was de wortelen, de aubergine, de tomaten en de bleekselderij en snijd in kleine blokjes en halve maantjes. Schil de aardappels en snijd ook in blokjes.
  • Voeg de wortelen, bleekselderij, de aubergine, de tomaten en aardappel toe en bak ze enkele minuten tot ze iets zachter worden.
  • Roer alles goed door elkaar en blijf dit regelmatig doen.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Zodra de soep kookt, verplaats je de pan naar een minder hete zone op het vuur, of hang je de soep pan wat hoger waar het sudderend kan blijven staan of hangen.
  • Laat de soep ongeveer 20-30 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn. Voeg als de groenten bijna gaar zijn de linzen ook toe.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Serveer de soep warm en geniet ervan met stukjes vers brood of geroosterd knapperig brood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!