Courgette bakken
Anna Kaptein
Courgette bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om courgettes te bereiden. Een makkelijk, snel en vegetarisch bijgerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 9 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 2 stuks courgettes
- 1 teentje knoflook
- 40 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 mespunt chilivlokken
- 5 gram verse oregano
Was de courgettes, droog ze goed af en snijd er dikke plakken van ongeveer 3 cm dik van.
Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur op.
Verwijder de schil van de knoflook, snijd in plakjes en voeg toe aan de gesmolten roomboter.
Leg de plakken courgette als de boter gesmolten is in de pan naast elkaar.
Bestrooi met de chilivlokken en met de blaadjes verse oregano.
Bak de courgette plakken ongeveer 2 minuten per kant tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
Breng de courgettes op smaak met wat zout en serveer de gebakken courgettes als bijgerecht.