Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.
Kook de zoete aardappels met een snufje zout in 15 minuten tot ze zacht zijn.
Giet de zoete aardappels af en stamp ze met een puree stamper tot puree. Voeg de melk toe om de puree wat smeuïger te maken en breng met wat zout en de chilivlokken op smaak.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de zoete aardappel puree met de bolle kant van een lepel over de bodem van de plaattaart. Laat de randen op de kopse kant vrij.
Snijd de groenlof in dunne reepjes en verdeel de reepjes over de zoete aardappel puree. Zorg dat heel de bodem bedekt is.
Snijd de champignons in plakjes en verdeel over de groenlof.
Deel de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel ook over de plaattaart.
Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de groenlof plaattaart met zoete aardappel en gorgonzola.