Ga terug
+ servings

Krokante gepaneerde champignons uit de oven

Anna Kaptein
Heerlijke krokante gepaneerde champignons uit de oven. Een verrassend vegetarische borrelhapje uit de oven. Lekker met een frisse dip.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 38 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kastanje champignons
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 2 stuks eieren
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 1 mespunt zout
  • 10 gram verse peterselie grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Borstel de champignons schoon met de champignon borstel.
  • Meng de cajun kruiden en het zout goed door het bloem.
  • Zet 3 platte bakjes klaar. Vul 1 bakje met de op smaak gebrachte bloem, 1 bakje met het paneermeel en 1 bakje met de beide eieren. Kluts deze goed door met een vork.
  • Paneer de champignons door ze één voor één eerst door het bloem te halen, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Als er erg grote champignons tussen zitten snijd je ze door midden of in kwarten, zodat alle champignons ongeveer dezelfde grootte hebben.
  • Verdeel de gepaneerde champignons over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de champignons gedurende 20 minuten in de oven. Draai ze halverwege allemaal een keer om. Proef er eentje of ze gaar genoeg zijn, zo niet rooster dan nog 5 minuten langer.
  • Serveer de krokante gepaneerde champignons uit de oven en bestrooi met de peterselie. Maak er een lekkere frisse dip bij zoals een ranch dressing.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!