Ga terug
+ servings
Pompoensoep met gember en kokos. Een heerlijke fluweelzachte soep met pit door de gember en peper.

Pompoensoep met gember en kokos

Anna Kaptein
Pompoensoep met gember en kokos is een perfecte combinatie van smaken in één soep. Een fluweelzachte ietwat zoetige soep met pit door de gember en peper.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 43 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote pompoen of 2 kleintjes
  • 1 stuk ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 cm verse gember
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Was de pompoen en snijd in tweeën. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in grove stukken.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de peper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd daarna in kleine stukjes.
  • Schil het stukje gember en snijd in kleine stukjes.
  • Schil de winterpeen en snijd in grove stukken.
  • Zet een grote pan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en fruit in twee minuten.
  • Voeg de peper en gember toe en bak 2 minuten mee.
  • Doe de pompoen en wortel erbij in de pan en bak paar minuten mee.
  • Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Laat 25 minuten zachtjes doorkoken.
  • Rooster de zonnebloempitten 2 minuten. Voeg de ketjap toe en blijf goed roeren totdat deze is droog gekookt en is vastgeplakt aan de zonnebloempitten.
  • Haal de pompoensoep met gember en kokos van het vuur en pureer deze met de staafmixer.
  • Garneer de pompoensoep met gember en kokos met de zonnebloempitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!