Ga terug
–+ servings
Het perfecte 63 graden ei uit de sous vide. Door het ei gedurende een uur op 63 graden in de sous vide te garen krijg je de perfecte structuur. Het lijkt op een gepocheerd ei, maar is nog veel zachter en verfijnder. Door je ei zo te bereiden tijdens het zondagsontbijt of de brunch maak je zeker indruk.

Het perfecte 63 graden ei uit de sous vide

Anna Kaptein
Het perfecte 63 graden ei uit de sous vide. Door het ei gedurende een uur op 63 graden in de sous vide te garen krijg je de perfecte structuur. Het lijkt op een gepocheerd ei, maar is nog veel zachter en verfijnder. Door je ei zo te bereiden tijdens het zondagsontbijt of de brunch maak je zeker indruk.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 8 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 zoveel eieren als je wilt

Ingrediënten
  

  • 1 stuk biologisch ei

    of zoveel eieren als je nodig hebt

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water. Stel de temperatuur in op 63 graden.
  • Laat, als het water de juiste temperatuur heeft bereikt, de eieren 1 voor 1 (in hun schil) voorzichtig met de soeplepel in de sous vide of de pan met warm water zakken.
  • Gaar de eieren in 1 uur op 63 graden.
  • Haal de eieren weer voorzichtig met de soeplepel uit de sous vide.
  • Tik heel zachtjes met een mes in het midden van het ei, net zolang tot je het ei voorzichtig kan openbreken. Zorg dat je het ei openbreekt boven het gerecht waar je ze wilt hebben. Door de lage temperatuur waarop het ei is gegaard is de textuur nog redelijk vloeibaar. Hierdoor moet je ze heel voorzichtig behandelen.
  • Wil je dat het ei van buiten zijn vorm behoud en van binnen zo zacht blijft als hoort bij een 63 graden ei? Lees dan boven in de tekst hoe je dit aanpakt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!