Verwarm de oven voor op 100 graden.
Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper en droog de tomaatjes gedurende 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de cashew dressing volgens het recept boven in de tekst.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
Haal de tomaatjes als ze klaar zijn uit de oven en draai de temperatuur hoger naar 200 graden.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Doe de blokjes zoete aardappel in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met wat zout en de chilivlokken en hussel door elkaar.
Rooster de zoete aardappel blokjes 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
Was de palmkool goed en scheur de bladeren van de stengels. Scheur de bladeren in wat kleinere stukjes. De stengels kun je ook gebruiken in de salade. Snijd deze in kleine stukjes en blancheer deze een paar minuten. Daarna kun je ze toevoegen aan de salade.
Meng alles ingrediënten van de salade met palmkool door elkaar en serveer de palmkool salade op een grote en platte saladeschaal.