Stoofpeertjes met port en kruiden
Anna Kaptein
De heerlijke klassieke stoofpeertjes met port. Gestoofd in port met heel veel kruiden. Prachtige rode stoofpeertjes bomvol smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
- 1 kilo stoofperen
- 750 ml rode port
- 1 stuk citroen
- 30 gram suiker
- 1 stuk kaneelstokje
- 1 stuk laurierblaadje
- 4 stuks kruidnagels
- 2 stuks jeneverbessen
- 1 stuk steranijs
Schil de stoofpeertjes. Doet dit voorzichtig zodat het steeltje er nog aan blijft zitten.
Zet de stoofpeertjes rechtop in een middel grote pan.
Was de citroen en schil met een dunschiller of met een zesteur 3 reepjes van de schil.
Voeg de port toe aan de stoofpeertjes en vul zo nodig aan met water totdat de peertjes net onder staan.
Voeg alle kruiden, de suiker en de citroen schillen toe en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat de stoofpeertjes met port gedurende 45 minuten heel zachtjes klaar stoven.