Ga terug
+ servings
Deze vegetarische plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten is een heerlijke variant met de veelzijdige snijbiet, ook wel warmoes genoemd. Een goed recept voor avondeten of uitgebreide lunch.

Plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten

Anna Kaptein
Deze vegetarische plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten is een heerlijke variant met de veelzijdige snijbiet, ook wel warmoes genoemd. Een lekker vegetarisch hoofdgerecht.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 1 plaattaart

Ingrediënten
  

  • 400 gram snijbiet
  • 50 gram hazelnoten
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 gram crème fraiche

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de snijbiet, snijd de onderkant van de stelen af en snijd de snijbiet in tweeën zodat je straks twee rijen snijbiet op de plaattaart kan leggen.
  • Zet een wok met één eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg als de wok warm is de snijbiet toe en roerbak in ongeveer 4 minuten met wat peper en zout. (Als de snijbiet grote of harde stelen heeft, voeg je deze eerst toe en roerbak je deze eerst 4 minuten. Daarna voeg je pas de bladeren toe die je nog 4 minuten mee roerbakt.) Schep regelmatig om. Haal uit de pan en zet in een vergiet apart, zodat zoveel mogelijk van het vocht uit de snijbiet verdwijnt.
  • Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkblad tot een lap ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik op verschillende plekken gaatjes met een vork. Vouw de kopse kanten 1 cm naar binnen zodat je een verhoogde rand krijgt.
  • Schil de knoflook en pers de knoflook uit met de knoflookpers. Doe de crème fraîche, de knoflook en de geitenkaas in een hoge maatbeker en meng met een staafmixer goed door elkaar.
  • Smeer het crème fraîche geitenkaas mengsel vervolgens met de bolle kant van een lepel over het deeg uit.
  • Knijp nog voorzichtig het overtollige vocht uit de afkoelde snijbiet en verdeel de snijbiet in twee banen over de plaattaart. Laat de randen weer vrij.
  • Hak de hazelnoten grof en verdeel als laatste over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. De plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten is zowel warm als koud te eten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!