Ga terug
+ servings
Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas. Net even anders, heerlijke smaak. Een verassend pesto recept met een heerlijke combinatie van smaken.

Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas

Anna Kaptein
Pesto van snijbiet, zonnebloempitten en geitenkaas. Net even anders, heerlijke smaak. Een verassend pesto recept met een heerlijke combinatie van smaken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 potje

Ingrediënten
  

  • 100 gram snijbiet
  • 50 gram zonnebloempitten geroosterd
  • 1 teente knoflook
  • 50 gram harde belegen geitenkaas
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Zet een pan water met een snufje zout op en breng het aan de kook.
  • Snijd de snijbiet grof en voeg deze toe aan het kokende water.
  • Blancheer de snijbiet 2 minuten.
  • Verwijder de snijbiet met een schuimspaan en spoel af met koud water.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Rasp de geitenkaas.
  • Rasp de citroenschil.
  • Pel de knoflook.
  • Knijp de snijbiet, als hij voldoende is afgekoeld, met de handen uit.
  • Doe alles in de keukenmachine en maal tot een smeuïge substantie. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe en breng de pesto van snijbiet op smaak met peper en zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!