Ga terug
–+ servings
Een heerlijke frisse en licht pittige rauwkost salade van rammenas en wortel. De rammenas is een bijzondere knolgroente die nauw verwant is aan de radijs, rettich en daikon. Een gezond e salade die je goed kunt eten als bijgerecht, als lunch of als lichte maaltijd.

Rauwkost salade van rammenas en wortel

Anna Kaptein
Een heerlijke frisse en licht pittige rauwkost salade van rammenas en wortel. De rammenas is een bijzondere knolgroente die nauw verwant is aan de radijs, rettich en daikon.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks rammenas
  • 3 stuks middelgrote wortels
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 60 gram gemengde bladsla
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Instructies
 

  • Schil de rammenas en de wortel.
  • Rasp beide met een grove rasp of met een mandoline.
  • Maak van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Meng de geraspte wortel en rammenas met de yoghurt dressing.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Voeg de kappertjes en rozijnen toe aan de salade.
  • Was de sla en voeg ook toe.
  • Bestrooi de rauwkost salade van rammenas en wortel met de pijnboompitjes en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!