Ga terug
–+ servings
Palmkool pesto. Ook wel cavolo nero genoemd. Een heerlijke groenten pesto met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Palmkool pesto

Anna Kaptein
Palmkool pesto. Ook wel cavolo nero genoemd. Een heerlijke groenten pesto met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 kommetje

Ingrediënten
  

  • 150 gram palmkool
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie meer indien nodig

Instructies
 

  • Zet een flinke pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.
  • Als de palmkool hele dikke stelen heeft verwijder je de stelen en gebruik je deze niet. Snijd de bladeren grof. Wanneer het dunne stelen zijn snijd je de stelen mee en gebruik je deze wel.
  • Blancheer de palmkool 5 minuten en giet daarna gelijk af.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Rasp de kaas.
  • Pel de knoflook en doe deze samen met de kaas en pijnboompitten in de keukenmachine.
  • Knijp het water goed uit de palmkool als deze is afgekoeld en voeg deze ook toe.
  • Doe een scheut olijfolie erbij en maal fijn tot pesto. Voeg zo nodig nog extra olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!