Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaadlijsten, slierten en zaden.
Leg de vier kwarten met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak van de olijfolie, de honing en de balsamico een marinade.
Bestrijk de pompoen kwarten royaal met de marinade. Bestrooi met wat peper en zout en schuif in de oven. Laat 35 minuten in de oven roosteren en haal daarna, als de pompoen gaar is, eruit. Je kunt testen of de pompoen gaar is door en met een vork in te prikken.
Laat de pompoen afkoelen.
Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflook.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Voeg de zonnebloemolie toe. Doe de gesnipperde ui in de pan als de olie heet is en fruit een paar minuten aan. Voeg daarna ook de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
Voeg daarna de slagroom en de blauwe kaas toe en roer steeds door tot de kaas goed gesmolten is.
Voeg de pasta, als deze klaar is, ook toe aan de blauwe kaas saus en zet het vuur heel laag.
Schraap ondertussen met een lepel het pompoen vruchtvlees van de schillen af. Zoals je ziet ontstaan er mooie draden van de pompoen. Trek deze een beetje uit elkaar en voeg ook toe aan de pasta. Roer alles goed door elkaar en breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en serveer de pasta met de pompoenpitten