Ga terug
+ servings
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

Gevulde zapallito courgette

Anna Kaptein
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks zapallito bol courgettes of twee gewone courgettes
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 75 gram feta
  • 1 stuk rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk kleine ui
  • 5 stuks grote kastanje champignons
  • 5 gram verse peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de zapallito's.
  • Snijd van beide zapallito's het kapje eraf.
  • Hol met een lepel beide zapallito's uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af. Hol de kapjes ook een klein beetje uit.
  • De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
  • Bestrijk de binnenkant van de zapallito's met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook. Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide gevulde zapallito courgettes op een bakblik met bakpapier in het midden van de oven.
  • Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el hanout tot de ui glazig is.
  • Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg samen met het gesneden vruchtvlees van de zapallito toe. Bak een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.
  • Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.
  • Vul de zapallito's met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.
  • Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapallito en plaats in het midden van de oven.
  • Bak in 25 minuten gaar.
  • Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de gevulde zapollita's.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!