Vegetarische traybake met bieten, boterbonen en vijgen
Anna Kaptein
Een super makkelijke vegetarische traybake met bieten, boterbonen en vijgen. Een snel, vegetarisch en gezond recept met rode bieten, verse vijgen, boterbonen, rode ui en geitenkaas.
Kook de bieten in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en verwijder heel makkelijk de schil. Snijd de bieten vervolgens in partjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de uien en snijd ze ook in partjes.
Giet de bonen af en spoel af met koud water.
Pak de grootste ovenschaal die je hebt en verdeel de bieten, de bonen en de ui over de ovenschaal.
Besprenkel met de basamico azijn en de olijfolie en bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten en de bonen 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de vijgen door midden of in kwarten en verbrokkel de geitenkaas.
Haal na 15 minuten de vegetarische traybake met bieten uit de oven en verdeel de gesneden vijgen en verkruimelde geitenkaas over de traybake.
Serveer de traybake met bieten, boterbonen en verse vijgen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!