Verwarm de oven voor op 170 graden.
Was de knolselderijen goed en droog ze af.
Prik de knolselderijen met een vork rondom ongeveer 40 keer in en leg ze in een grote braadslede of ovenschaal.
Roer het zout door de olijfolie en wrijf hier de knolselderijen royaal mee in.
Rooster ze, afhankelijk van de grootte, minimaal 2 uur en 15 minuten en maximaal 2 uur en 45 minuten.
Bedruip de knolselderijen elke 20 minuten met de olie tot de knol donkerbruin en volledig gaar is en het selderijkaramel eruit loopt.
Laat de knolselderijen 15 minuten afkoelen.
Snijd de knolselderijen in dikke plakken van ongeveer 2 cm dik.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
Rasp de Parmezaansde kaas met een fijne rasp.
Hak de noten en de peterselie grof met een scherp mes en meng goed door de Parmezaanse kaas.
Bedek een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de plakken knolselderij over de bakplaat.
Bestrijk de plakken knolselderij met de overgebleven bakolie en het selderij karamel.
Verdeel daarna het mengsel van de noten, de peterselie en de Parmezaanse kaas over de plakken knolselderij en druk dit een beetje aan.
Bak de knolselderij steaks gedurende 20 minuten in de oven totdat de korst mooi goudbruin en krokant is. Controleer ze na 15 minuten.
Serveer de knolselderij steaks uit de oven met krokante notenkorst.