Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Orzo met chorizo en tomaat
Anna Kaptein
Smaakvolle orzo met chorizo en tomaat. Een heerlijk recept voor een eenpansgerecht met verse tomaat, basilicum en mozzarella.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
stuk
licht pittige chorizo worst
225 gram
400
gram
orzo
1
kilo
tomaten
1
stuk
ui
400
gram
tomatenblokjes
2
teentjes
knoflook
1
blokje
groentebouillon
10
gram
verse basilicum
1
bol
buffel mozzarella
Instructies
Verwijder de schil van de chorizo en snijd de worst in blokjes.
Zet een
pan met dikke bodem
op middelhoog vuur en bak de chorizo in 5 minuutjes zonder extra toegevoegd vet. Roer regelmatig anders bakt het aan.
Snipper de ui en de knoflook en voeg deze na 5 minuten ook toe en bak deze 5 minuten mee.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Voeg de gesneden verse tomaten en de tomatenblokjes uit blik toe en roer alles goed door.
Verkruimel het bouillonblokje over de tomaten en roer door.
Voeg de orzo toe en roer deze ook goed door.
Blijf nu regelmatig roeren, anders bakt de orzo aan. Blijf dit doen totdat de orzo gaar is.
Wordt het iets te droog? Voeg dan een beetje water toe. Het moet goed smeuïg blijven.
Als de orzo gaar is is het gerecht klaar om te serveren.
Serveer de orzo met chorizo met verse basilicum en een stuk van de buffel mozzarella.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!