Ga terug
+ servings
Smaakvolle orzo met chorizo en tomaat. Een heerlijk recept voor een eenpansgerecht met verse tomaat, basilicum en mozzarella.

Orzo met chorizo en tomaat

Anna Kaptein
Smaakvolle orzo met chorizo en tomaat. Een heerlijk recept voor een eenpansgerecht met verse tomaat, basilicum en mozzarella.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk licht pittige chorizo worst 225 gram
  • 400 gram orzo
  • 1 kilo tomaten
  • 1 stuk ui
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 bol buffel mozzarella

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de chorizo en snijd de worst in blokjes.
  • Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizo in 5 minuutjes zonder extra toegevoegd vet. Roer regelmatig anders bakt het aan.
  • Snipper de ui en de knoflook en voeg deze na 5 minuten ook toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Voeg de gesneden verse tomaten en de tomatenblokjes uit blik toe en roer alles goed door.
  • Verkruimel het bouillonblokje over de tomaten en roer door.
  • Voeg de orzo toe en roer deze ook goed door.
  • Blijf nu regelmatig roeren, anders bakt de orzo aan. Blijf dit doen totdat de orzo gaar is.
  • Wordt het iets te droog? Voeg dan een beetje water toe. Het moet goed smeuïg blijven.
  • Als de orzo gaar is is het gerecht klaar om te serveren.
  • Serveer de orzo met chorizo met verse basilicum en een stuk van de buffel mozzarella.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!