Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood in kleine blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pers 1 van de teentjes knoflook uit met de knoflook pers en verdeel over de brood blokjes.
Besprenkel 2 eetlepels olijfolie over het brood en rooster 15 minuten in de oven tot je krokante zuurdesem croutons hebt. Zet tot gebruik apart.
Schil ondertussen de pastinaken en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm. Snijd de plakjes van het dikkere gedeelte van de pastinaak weer door midden zodat alle plakjes ongeveer even groot zijn.
Doe de plakjes pastinaak in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met wat zout en met de chilivlokken en pers het tweede teentje knoflook uit over de pastinaak.
Haal de blaadjes van de takjes tijm en verdeel ook over de pastinaak.
Rooster de pastinaak, nadat de brood croutons klaar zijn, gedurende 35 minuten in de oven. Schep regelmatig even om.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Zet een ruime koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur.
Bak hierin de champignons in 7 a 8 minuten lekker bruin. Schud de pan regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen ook de eieren. Zorg dat ze nog net zacht zijn en pel ze daarna.
Verdeel de brood croutons over 2 of 3 diepe borden.
Verdeel daaroverheen de pastinaak plakjes en de champignons.
Snijd het ei in de lengte door midden en leg bovenop de geroosterde pastinaak met champignons en brood croutons.
Hak de peterselie grof en strooi als laatste over de geroosterde pastinaak voordat je serveert.