Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels met een snuf zout in 20 minuten gaar.
Kook ondertussen ook de witlof stronken in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Was de paprika's, snijd ze door midden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn, meng de boursin er door heen en stamp of knijp tot een zachte puree. Beng nog iets op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en voeg ook toe aan de puree.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Knijp het water voorzichtig uit de witlof stronken en snijd ze door midden.
Verwijder het bittere hart van de witlof stronkjes en snijd ze in dunne reepjes.
Voeg de gesneden witlof ook toe aan de aardappel puree en meng goed door.
Vul de paprika's royaal met de aardappel en witlof puree en zet in het midden van de oven.
Bak de paprika's in 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de gevulde paprika's met aardappel en witlof met de in ringetjes gesneden bosui.