Ga terug
–+ servings
Deze veganistische groenlof salade met champignons is een heerlijke combinatie van bitter en zoet. Het bittere van de groenlof en het zoete van de romige cashew dressing.

Groenlof salade met champignons

Anna Kaptein
Deze veganistische groenlof salade met champignons is een heerlijke combinatie van bitter en zoet. Het bittere van de groenlof en het zoete van de romige cashew dressing.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 stronk groenlof
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 portie dressing van cashewnoten recept in de tekst bovenin

Instructies
 

  • Maak de cashew dressing volgens de aanwijzingen van het recept, zie boven in tekst.
  • Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in 5 minuten in een hete koekenpan met een scheut olijfolie terwijl je regelmatig omschud. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de groenlof door midden en leg 1 helft terug in de koelkast. Als je met 4 personen bent kun je het recept verdubbelen en de hele groenlof gebruiken.
  • Snijd de halve groenlof vervolgens weer door midden en daarna in repen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • Meng de cashew dressing royaal met de groenlof salade. Meng ook de champignons en de pijnboompitjes erdoor en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!