Ga terug
–+ servings

Spitskool roerbakken met kerrie

Anna Kaptein
Roergebakken spitskool met kerrie, snijbonen en rode quinoa is een gezond en snel vegetarisch wok recept. Super fijn voor de drukkere dagen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk spitskool
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rode quinoa
  • 300 gram snijbonen
  • 3 stuks grote aardappels
  • 1 theelepel kerrie
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 ml kookroom

    vegan of van zuivel

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de snijbonen en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Blancheer de snijbonen 3 minuten in kokend water met een snufje zout. Spoel ze daarna gelijk af met ijskoud water.
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Kook de aardappel blokjes ongeveer 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de spitskool met de mandoline of een scherp mes in dunne repen.
  • Zet een grote wok op het vuur met een scheut olijfolie.
  • Fruit de ui en de knoflook samen met de kerrie en de chilivlokken en paar minuten.
  • Voeg daarna de spitskool toe en roerbak deze ongeveer 10 minuten terwijl je alles regelmatig omschept.
  • Voeg halverwege ook de kookroom toe.
  • Voeg als laatste de geblancheerde snijbonen, de gekookte quinoa en de gekookte aardappel blokjes toe en roerbak alles nog ongeveer 1 minuut mee tot alles goed warm is.
  • Breng op smaak met zout en eventueel extra peper.
  • Serveer de roergebakken spitskool.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!