Ga terug
–+ servings
Een verrassende vegetarische bloemkool stamppot met paksoi. Een gezonde stamppot boordevol groenten met crunchy topping van in sojasaus gebakken zonnebloempitten.

Bloemkool stamppot met paskoi

Anna Kaptein
Een verrassende vegetarische bloemkool stamppot met paksoi. Een gezonde stamppot boordevol groenten met crunchy topping van in sojasaus gebakken zonnebloempitten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk bloemkool
  • 600 gram aardappels
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 struik paksoi
  • 90 gram semi gedroogde / gemarineerde tomaatjes

Instructies
 

  • Schil de aardappels en kook ze in een hele ruimte pan met water en een snufje zout in 20 minuten gaar.
  • Was de bloemkool, snijd in roosjes en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de aardappels.
  • Was de paksoi en snijd deze in repen.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Voeg dan de sojasaus toe en bak de zonnebloempitten nog heel even door totdat de sojasaus is droog gebakken.
  • Snijd de tomaatjes allemaal door de helft.
  • Giet de aardappels en bloemkool af als ze gaar zijn en stamp met een puree stamper tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gesneden paksoi toe en verwarm de stamppot nog 5 minuten. Voeg daarna ook de tomaatjes toe en roer goed door.
  • Serveer de bloemkool stamppot met paksoi met de zoutige zonnebloempitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!