Ga terug
–+ servings
Ovenpasta met koolraap en zoete aardappel. Een heerlijke en gezonde vegetarische ovenschotel.

Ovenpasta met koolraap en zoete aardappel

Anna Kaptein
Pasta uit de oven met een heerlijk korstje van kaas is altijd een goed idee! Deze vegetarische ovenpasta met koolraap en zoete aardappel is een verrassend lekkere combinatie.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk koolraap
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 800 ml passata tomatensaus
  • 250 gram pasta bijvoorbeeld schelpjes of farfalle
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 30 gram walnoten
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de koolraap en de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Schil en snipper de ui en de knoflook.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Zet een pan met dikke bodem en een eetlepel zonnebloemolie op het vuur.
  • Fruit de ui hierin ongeveer 2 minuten aan.
  • Voeg de ras el hanout toe en de knoflook en fruit alles nogmaals een minuut of 2 aan terwijl je regelmatig roert.
  • Doe de tomatensaus in de pan erbij en breng heel zachtjes aan de kook.
  • Voeg ook de blokjes koolraap toe en laat 10 minuten mee garen. Voeg na 5 minuten ook de blokjes zoete aardappel toe.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan het tomatenmengsel. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het pasta mengsel in een ovenschaal. Bestrooi de ovenpasta met koolraap en zoete aardappel met de geraspte kaas en de walnoten en zet gedurende 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin krokant korstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!