Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maal de havermout fijn en zeef het samen met de bloem en het bakpoeder in een mengkom.
Voeg het zout toe.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe.
Voeg het ei toe aan de melk en kluts het met een vork goed door elkaar.
Houd een beetje melk-eimengsel apart en voeg de rest beetje bij beetje aan het deeg toe tijdens het kneden.
Voeg 1 eetlepel agavesiroop toe aan het deeg.
Kneed het deeg goed totdat het een mooie egale niet plakkerige bal is.
Voeg een beetje bloem toe wanneer het nog te plakkerig is.
Rol het deeg uit en steek rondjes (of een ander vormpje) uit wanneer het deeg ongeveer 1,5 cm dik is.
Leg de vormpjes op de bakplaat en bestrijk ze met het overgebleven melk-eimengsel.
Bak de scones in 10 minuten gaar.
Klop ondertussen de slagroom. Voeg een eetlepel poedersuiker toe wanneer je dit lekkerder vind.
Serveer de havermout scones met de slagroom en jam.