Schil de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten tot ze mooi zacht zijn.
Giet ondertussen de limabonen af en spoel af met koud water.
Rasp de citroenschil. Marineer de limabonen met de olijfolie, de ras el hanout, de uitgeperste knoflook, de gedroogde oregano, de blaadjes verse oregano en een snufje zout. Laat minimaal 10 minuutjes marineren.
Snijd de raapstelen in drieën en was goed. Zet tot gebruik apart.
Snijd de feta en de peterselie fijn en de lente ui in kleine ringetjes. Zet tot garnering apart.
Stamp de zoete aardappels tot een puree. Maak smeuïg met de roomboter en een scheutje melk en breng op smaak met de chilivlokken en wat zout.
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het limabonen mengsel gedurende 5 minuten in de hete pan en schep een paar keer om.
Voeg na 5 minuten de raapstelen toe en bak deze 2 minuten mee. Schep ook om en breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.
Pak een groot bord. Verdeel de zoete aardappel puree over het bord.
Verdeel daar overheen de gebakken limabonen met raapstelen.
Garneer de gebakken limabonen met de feta, de peterselie en de lente ui en serveer.