Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak van de zwarte miso, de rijstazijn, de sesamolie, de sojasaus en de agavesiroop de miso saus.
Was de romanesco en snij in roosjes.
Smeer alle roosjes van de romaneso in met de miso saus of hussel de saus met je handen goed door de romanesco heen zodat alles bedekt is met de saus.
Doe de romanesco roosjes in een braadslede en rooster ze 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Schil de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten tot ze mooi zacht zijn.
Stamp de zoete aardappels tot een puree. Maak smeuïg met de roomboter en een scheutje melk en breng op smaak met peper en wat zout.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Snij de bosui in dunne ringetjes.
Pak een groot bord of schaal.
Verdeel de zoete aardapel puree over de schaal.
Verdeel de romanesco roosjes over de zoete aardappel puree.
Bestrooi als laatste met de bosui en de sesamzaadjes en serveer de romaneco uit de oven met miso saus en zoete aardappel puree.