Ga terug
+ servings
Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.

Salade met raapstelen

Anna Kaptein
Een lichte groene salade met raapstelen, zoete puntpaprika pijnboompitjes en tuinkers. Een heerlijke voorjaarsalade als bijgerecht bij de BBQ of het avondeten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 170 gram raapstelen
  • 1 stuk grote puntpaprika
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 1 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel augurkenvocht

Instructies
 

  • Was de raapstelen goed en snijd ze daarna in drieën.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Was de puntpaprika en snij in ringen. Verwijder voorzichtig de zaden en de draden uit de ringen.
  • Maak van de yoghurt, de mayonaise en de mosterd een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Meng de raapstelen en de paprika met de dressing (naar smaak) en verdeel over een salade schaal.
  • Bestrooi met de pijnboompitjes en knip het tuinkers af en verdeel ook over de salade met raapstelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!