Ga terug
–+ servings
Een heerlijke stoofschotel van linzen en zoete aardappel. Een gezond en makkelijk vegetarisch hoofdgerecht. Maar bovenal gewoon erg lekker.

Linzenstoofpot met zoete aardappel

Anna Kaptein
Een heerlijke linzenstoofpot met zoete aardappel. Een gezond en makkelijk vegetarisch hoofdgerecht. Maar bovenal gewoon erg lekker.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram bruine linzen
  • 2 stuks flinke zoete aardappels
  • 1 stuk ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks portobello's
  • 100 gram feta
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 125 ml water
  • 10 gram verse basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak van 3 eetlepels van de olijfolie, de kaneel en de chilivlokken een marinade.
  • Borstel de champignons schoon en snijd de kastanjechampignons en portobello's in plakjes. Meng in een schaal goed met de marinade.
  • Verdeel de paddenstoelen vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Hussel ze halverwege om met een lepel.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Schil en snipper de ui en pers de knoflook uit met de knoflookpers.
  • Zet een wok met 1 eetlepel olijfolie op het vuur en laat de ui hierin een paar minuten fruiten. Fruit daarna de knoflook ook 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend 2 minuten mee bakken. Voeg daarna ook de tomatenblokjes, de zoete aardappel blokjes en het water toe.
  • Stoof hierin de zoete aardappel blokjes ongeveer 10 - 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Snijd de feta in kleine blokjes en snijd de basilicum in dunne reepjes.
  • Voeg de paddenstoelen en de linzen toe aan het tomatenmengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Zorg dat ze linzenstoof goed warm is en serveer met de blokjes feta kaas en de verse basilicum.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!