Ga terug
+ servings
Een heerlijke vegetarische curry met broccoli, zoete aardappel en eieren. Een snel en gezond vegetarisch hoofdgerecht met broccoli.

Broccoli curry met zoete aardappel en cashewnoten

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische broccoli curry met zoete aardappel en eieren. Een snel en gezond vegetarisch hoofdgerecht met broccoli.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram broccoli
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 6 stuks eieren
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stuk ui
  • 150 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels groene curry pasta
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Zet de rijst op en kook gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.
  • Blancheer de broccoli roosjes 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af, koel terug en zet tot gebruik apart.
  • Kook de eieren in 9 minuten bijna hard. Koel ze daarna terug, pel ze en snijd in tweeën.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  • Snipper de ui.
  • Zet een wok met de zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui en de groene curry toe. Laat een paar minuten aan fruiten terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg daarna de kokosmelk, het water en de zoete aardappel blokjes toe.
  • Laat de zoete aardappel in 8 minuten gaar stoven. Voeg daarna ook de broccoli en de halve eieren toe aan het curry mengsel en verwarm alles samen.
  • Serveer de broccoli curry met zoete aardappel samen met de gekookte rijst. Bestrooi met de geroosterde cashewnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!