Ga terug
–+ servings
Frisse salade met koolrabi en zomerpostelein

Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

Anna Kaptein
Dit recept van frisse salade van koolrabi en zomerpostelein is gezond, lekker en makkelijk. Heerlijk bij de bbq. Gebruik in de winter de winterpostelein.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote koolrabi
  • 1 stuk komkommer
  • 5 stuks bospeentjes
  • 1 zakje zomerpostelein (ongeveer 75 gram)
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de witte wijnazijn, de agave siroop, de olijfolie en de mosterd goed door elkaar in een apart kommetje en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Schil de koolrabi en rasp deze in een slaschaal. Was de komkommer en schaaf in dunne plakjes met de kaasschaaf of mandoline en snijdt de wortel in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe beide in de slaschaal.
  • Voeg de rozijnen ook toe.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg zoveel dressing toe als dat je lekker lijkt.
  • Was de zomerpostelein en garneer de salade met de zomerpostelein en de sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!