Pasta met palmkool en gepofte tomaatjes Deze palmkool pasta met gepofte tomaatjes en gebakken spekjes is een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Gezond, makkelijk en bomvol smaak. Deze week zat er palmkool, oftewel cavolo nero, in het biologische groentenpakket. Een vergeten groente die je de laatste tijd gelukkig steeds meer tegen komt. Palmkool lijkt wel een beetje op boerenkool, zowel qua looks als qua smaak. Maar zoals je boerenkool tegenwoordig in steeds meer gerechten tegenkomt, zo kan je met palmkool ook goed variĆ«ren. Bijvoorbeeld pasta met palmkool. Palmkool heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk. Door de lange dunne bladeren die wel een meter hoog kunnen groeien, heeft het wat weg van een palmboom. De palmkool zal niet zo ‘vergeten’ blijven denk ik. Het schijnt erg makkelijk zelf te telen te zijn en wordt daardoor onder moestuin bezitters steeds populairder. Daarnaast heeft het, net als boerenkool, het imago erg gezond te zijn. In restaurants kom je palmkool ook steeds vaker tegen op de kaart. Al wordt het dan cavolo nero genoemd. Palmkool bereiden voor door de pasta Het bereiden van palmkool is grotendeels te vergelijken met het bereiden van boerenkool. Je kunt het koken of zoals in dit … Meer lezen over Pasta met palmkool
Kopieer en plak deze URL in je WordPress site om in te sluiten
Kopieer en plak deze code in je site om in te sluiten