Amsoi salade
Anna Kaptein
Een kleurrijke amsoi salade met zoetzure ingelegde rode ui, komkommer geroosterde cashewnoten en een gekookt eitje. Een snelle en lekkere salade met de licht pittige amsoi.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
1 bos amsoi 1 stuk komkommer 2 stuks eieren 100 gram cashewnoten 1 stuk ingelegde rode ui zie recept in tekst 2 eetlepels olijfolie
Was de amsoi en snijd de bladeren van de stelen af. Snijd vervolgens in repen.
Kook de eieren tot ze nog net zacht zijn (8 minuten als ze uit de koelkast komen.)
Leg de rode ui in volgens het recept wat je kunt vinden boven in de tekst.
Was de komkommer en snijd in halve maantjes.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Verdeel de amsoi en de komkommer over een saladeschaal.
Pel de eieren en snijd in halve maantjes en verdeel over de salade.
Bestrooi amsoi salade met de cashewnoten.
Verdeel als laatste de uitgelekte rode ingelegde ui over de salade.
Besprenkel de salade met 2 eetlepels van het inmaak vocht van de rode ui en 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat verse peper uit de pepermolen.
Serveer de amsoi salade.